דף הבית שירותים נוספים אודותינו חומר מקצועי מידע ללקוחות קיימים יצירת קשר

3 כללים חשובים אשר יסייעו לך בבחירת עו"ד לטיפול בתביעתך נגד משרד הביטחון

 

יש כל כך הרבה עוה"ד אשר מציגים עצמם כעוסקים בתביעות נגד משרד הביטחון, כיצד ניתן לדעת במי לבחור?
3 כללים חשובים בבואך לבחור עו"ד לטיפול בתביעתך:

כלל ראשון: אל תתביישו ותבקשו לדעת מהו הניסיון המקצועי של עוה"ד בתחום נכויות רפואיות בכלל ותביעות נגד משרד הביטחון בפרט.
הטיפול בנכי משרד הביטחון דורש התמחות מיוחדת והכרות עם אגף שיקום נכים במשרד הביטחון ועם הפרוצדורות המשפטיות הייחודיות לתביעות נגד משרד הביטחון.
לא כל עוה"ד אשר עוסק בדיני נזיקין (תאונות דרכים, רשלנות רפואית, תאונות עבודה ועוד) ולא כל עוה"ד העוסק בתביעות נגד המוסד לביטוח לאומי ידעו לייצג אותך כראוי בתביעתך נגד משרד הביטחון.
ודא/י כי עוה"ד שבחרת אכן עוסק/ת בתחום זה וניהל/ה בעבר תביעות נגד משרד הביטחון. לפני שאת/ה מחליט/ה סופית בקשו לראות ניסיון מוכח בתחום זה.


כלל שני: קבעו פגישות ראשוניות עם מספר עו"ד.
זהו כלל שעוה"ד לא אוהבים לספר לך עליו.
עוה"ד אשר עוסקים בתביעות מסוג זה מאפשרים ללקוחות להגיע לפגישת היכרות חינם וללא התחייבות.
קיימים לא מעט עו"ד טובים בתחום אבל לא להרבה עו"ד את/ה תתחבר/י באופן אישי וכאן יש חשיבות רבה לפגישה האישית וההתרשמות הבלתי תלויה.
הליך הייצוג אורך זמן רב ובמהלכו יעלו לך שאלות רבות ותהיות רבות. חשוב מאוד שתבחר/י בעוה"ד לאחר התרשמות אישית ואשר את/ה תחוש/י נוח במחיצתו/ה.


כלל שלישי: ודאו מהו שכר הטרחה אשר יגבה מכם.
בבואך לבחור עוה"ד לייצוג בתביעה נגד משרד הביטחון עליך לקחת בחשבון גם את סוגיית שכר הטרחה של עוה"ד ולשקלל אותו בשיקולי הבחירה. שימו לב לשתי נקודות:

גובה שכר הטרחה – בתחום זה ישנם דרכים שונות לקבוע את שכר טרחת עוה"ד (אחוזים מהסוף, שכר קבוע לכל הליך משפטי, תשלום לפי שעות ועוד) והפערים בהצעות המחיר הינם גדולים ולעיתים מגיעים לסכומים של עשרות אלפי שקלים.
לרוב לקוחות מעדיפים ששכר הטרחה יהיה אחוזים מהסכום הסופי שיקבלו, אולם, לעיתים (ובעיקר בנכויות קשות) תשלום באחוזים מהסוף יהיה גבוה בעשרות אחוזים מתשלום סכום קבוע מראש. ודא/י היטב מה הפיצוי המשוער למצבך וערוכ/י השוואה בין הצעות שכר הטרחה השונות גם אם הן נקבעו לפי קריטריונים שונים.
מצד אחד, לא מומלץ לשכור עוה"ד ששכר הטרחה המבוקש הינו נמוך משמעותית הואיל והדבר מצביע בדרך כלל על חוסר מקצועיות, ומאידך אין כל הצדקה לשלם סכומים מופרזים כשכר טרחת עוה"ד.
מהו התשלום הנכון? תלוי מאוד בתיק, בסוג הנכות ובדרך היווצרותה. במהלך המפגשים הראשוניים עם מספר עוה"ד תצליחו להתרשם פחות או יותר מה סדר גודל התיק שלכם ומהו שכר הטרחה הממוצע המבוקש בעניינכם.

מה כולל שכר הטרחה המוסכם - הגשת תביעה נגד משרד הביטחון יכולה להוביל למספר הליכים משפטיים שונים. לדוגמה:
א. אם יכירו בתביעה יש צורך לייצגך בועדות הרפואיות השונות, אולם, אם לא יכירו בתביעה יש צורך לפנות בתביעה נוספת לבית המשפט השלום בתביעה להכרה.
ב. אם החלטת הועדות הרפואיות תהיה מספקת אז תם הטיפול בעניין זה, אולם, לעיתים החלטת הועדות הרפואיות אינה לשביעות רצונך ויהיה בתום צורך בהגשת תביעה לבית המשפט המחוזי בערעור על החלטת הועדות הרפואיות.
ג. בתום הטיפול הראשוני לפעמים מתעורר הצורך בהגשת תביעת החמרה או תביעה מוסבת.
האפשרות לקיומם של הליכים משפטיים שונים בתביעה נגד משרד הביטחון היא גבוהה ולא ניתן לצפות את הצורך המדויק כבר בשלב הראשוני. ישנם עוה"ד רבים אשר מחתימים את הלקוחות על הסכמי שכר טרחה אשר לא כוללים את הטיפול במלוא ההליכים המשפטיים ואז באמצע ההליך מותירים את הלקוח בלית ברירה לשאת בתשלום של הליכים נוספים.
במקרים כאלה פעמים רבות שכר הטרחה הראשוני אשר יגבה יהיה נמוך יחסית, אולם, העלות שידרשו על ניהול כל הליך נוסף תהיה גבוהה מאוד ולא מוצדקת (וסביר להניח כי שום עוה"ד אחר לא יסכים לייצג אותך בחלק מההליכים בלבד כך שלא נכון לחשוב שבמידת הצורך תמצא/י ייצוג משפטי חלופי או נוסף).
טרם החתימה עם עוה"ד ספציפי, ודא/י היטב מהו שכר הטרחה אשר נגבה ממך, מהו כולל ומה יהיה התשלום העתידי הנוסף במידה ויהיה צורך בהליכים נוספים.


בהצלחה!

לדף נכויות משרד הביטחון

למאמרים נוספים בנושא